0
0

سئو چیست؟ (سئو به زبان ساده)

1947 بازدید
سئو چیست؟

سئو یا اس ای او (Seo) مخفف واژه Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. سئو به کسب و کار ها کمک می کند تا در فضای مجازی و از طریق موتور های جستجو افزایش درآمد داشته باشند.

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

تعریف سئو: به مجموعه فعالیت های داخلی و خارجی سایت که برای جذب کاربر در موتور جستجوی است را سئو می گویند. این فعالیت ها در راستای الگوریتم های گوگل و بر اساس رضایت کاربر انجام می شود. سئو باعث رشد کسب و کار شما و افزایش درآمد شما خواهد شد.

یکی از معروف ترین و موفق ترین پروژه های سئو دیجی کالا است. دیجی کالا در ابتدا از طریق سئو توانست اولین کاربران خود را جذب کند و الان به بزرگترین فروشگاه اینترنتی خاورمیانه تبدیل شده است. هر روز به کسب و کارهایی که از سئو استفاده می کنندا فزوده می شود و فعالیت ها و هزینه ها در آن افزایش می یابد پس برد با کسانی است که پیش از بقیه به این رقابت پای گذاشته اند.

نوع فعالیت های سئو به سه دسته تقسیم می شود. سئو کلاه سفید، سو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری که بسیاری از متخصصان آن را به رسمیت نمی شناسند.

سئو به طور کلی یعنی بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو که گوگل هم یکی از آن هاست و شامل بینگ و یاهو نیز می شود. اگر می دانید سئو گوگل چیست، پس در مورد سئو بینگ و یاهو نیز مطالعه کنید.

سئو کلاه سفید

سئو کلاه سفید به دسته فعالیت هایی گفته می شود که طبق الگوریتم ها و فاکتور های گوگل انجام می پذیرد. سئو کلاه سفید تنها راه حل شما برای کسب جایگاه در صفحه نتایج گوگل است. تمام روش های داخلی سئو یا سئو داخلی که طبق الگوریتم گوگل انجام شود سئو کلاه سفید نام گذاری می شود. از دید گوگل هیچ لینک سازی خارجی سئو کلاه سفید نیست.

سئو کلاه سیاه

در گذشته بسیاری از وب مستر ها و یا خود صاحبین کسب و کار برای کاهش هزینه ها و بازدهی زودتر از روش های کلاه سیاه استفاده می کردند. در این روش نیاز کاربر اهمیتی نداشت و سعی در دور زدن گوگل داشتند اما با هر بروزرسانی گوگل باهوش تر و الگوریتم ها دقیق تر شدند. در آن زمان افراد دانش اینکه سئو سایت چیست نداشتند.

یکی از روش های سئو کلاه سیاه استفاده بیش از اندازه کلمه کلیدی بود که در حال حاضر این روش منسوخ شده است. به هیچ عنوان در مقالات خود از کلمه کلیدی خود بیش از اندازه استفاده نکنید.

سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه خاکستری به عقیده بسیاری ها وجود خارجی ندارد. بسیاری از وب مستران روش های کلاه سیاه مانند لینک سازی را به شکلی انجام می دهند که کلاه سفید نشان داده می شود و طبیعی باشد که به آن سئو کلاه خاکستری گفته می شود. توصیه ما به شما این است که از این روش خودداری کنید.

 

 

سئو داخلی

سئو داخلی یا On page به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در داخل سایت انجام میدهید. سئو محتوا، سئو عکس، بهینه سازی سایت، لینک سازی داخلی و به طور کل تمام اقداماتی که شما درون وب سایت خود انجام میدهید را سئو داخلی مینامند. سئو داخلی پیش نیاز سئو خارجی است یعنی چنانچه سایت شما از نظر سئو داخلی امتیاز مناسب را دریافت نکند سئو خارجی کمک چندانی نمیتواند بکند و هزینه برای سئو خارجی منطقی نیست.

فعالیت های سئو داخلی عمدتا روی سئو محتواست. محتوا را به عنوان پادشاه مینامند و عامل حفظ جایگاه شما در گوگل محتواست. کاربران وب سایت هایی را انتخاب میکنند که محتوای مورد نیاز خود را در آن بیابند.

سئو خارجی

در سئو خارجی همه چیز مانند یک شمشیر دو لبه است یا شما به قله خواهید رسید یا سقوط خواهید کرد. در سئو خارجی نیاز به یک متخصص دارید و اگر دانشی در مورد سئو خارجی و اصول آن ندارید به هیچ وجه سمت آن نروید. امن ترین راه برای سئو خارجی استفاده از رپورتاژ است و قبل از رپورتاژ هم میتوانید با یک متخصص جهت مشاوره صحبت کنید. سئو خارجی یک روش از سئو کلاه سیاه است اما رپورتاژ به دلیل استفاده از سئو کلاه سفید آن را سئو کلاه خاکستری مینامند.

سایت ماز ارائه دهنده خدمات سئو است، که ابزار های مناسبی را برای سئو ارائه میدهد. این سایت با توجه به الگوریتم های سئو معیار هایی را برای سئو خارجی وب سایت ها در نظر گرفته است که یکی از مهمترین آن ها اعتبار دامنه یا domain authority است.

سئو تصویر

گوگل ربات های باهوش و قدرتمندی دارد و به سئو تصاویر اهمیت زیادی می دهد. بسیاری از سئومسترها توجهی به ارزش و اهمیت سئو تصاویر نمی دهند و آن را کم اهمیت می دانند. گوگل تصاویر را پیکسل به پیکسل بررسی می کند تا از یونیک بودن آن اطمینان حاصل کند.

بهینه سازی سایت

شما قطعا قبل از شروع به انتشار محتوا باید یک سایت با ساختاری مناسب داشته باشید. بهینه سازی کد ها و ساختار سایت امریست فنی و نیاز به دفت و فکر بالا که عدم توجه به آن تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت. افزونه های خوبی برای بهنیه سازی سایت وردپرسی معرفی شده که اگر سایت شما هم وردپرسی هست میتوانید از این افزونه ها برای بهینه سازی سایت خود استفاده کنید.

در سال 2021 گوگل تغییرات زیادی در سایت Page speed insight خود داد و اهمیت بهینه سازی سرعت سایت را نشان داد. در حال حاضر یکی از مهمترین فاکتور ها در بحث سئو بهینه سازی و سرعت بارگذاری سایت شماست. در این ابزار شما قادر هستید که سایت خود را برای دو دستگاه کامپیوتر و موبایل بسنجید تا بدانید برای هرکدام وب سایت شما چند ثانیه زمان می برد. زمان بارگذاری مناسب برای وب سایت شما در هر دو دستگاه باید زیر 4 ثانیه باشد.

سئو را چگونه یاد بگیریم؟

یادگیری SEO پیچیده نیست و وب سایت ها و اساتید زیادی در حوزه سئو آموزش میدهند. در مقاله سئو را از کجا شروع کنیم مفصل درباره چگونگی شروع راه یادگیری توضیح داده ایم. ابتدا از مقالات رایگان در سایت های معتبر استفاده کنید و در صورتی که با سئو آشنا شدید اقدام به خرید پکیج از وب سایت مورد نظر کنید. شاید هزینه یادگیری سئو بالا به نظر برسد اما در صورتی که به خوبی آموزش ببینید میتوانید در مدتی کمی هزینه آموزش را از پروژها کسب کنید.

سئو نیاز به دانش تئوری دارد اما تجربه در این تخصص یکی از مباحثیست که باید به آن توجه کنید. از این رو در پروژه های خود، خود را به چالش بکشید تا از نکات جدیدی که می آموزید در سایر پروژه ها بهره ببرید. آکادمی پاراگراف به منظور آموزش شما کارآموز سئو را در تیم خود می پذیرد. در صورتی که علاقه به کارآموزی سئو دارید در خواست خود را برای ما ارسال کنید.

اصول سئو چیست؟ (نکات سئو)

رعایت اصول سئو از آنچه که فکر میکنید سخت تر و نیاز به زمان بیشتری است. چرا که سایت شما زمانی به نتیجه خواهد رسید که فعالیت هایی درست و زنجیر وار انجام داده باشید. سئو چیست به زبان ساده اینگونه تعریف میشود که شما سایت خود را در گوگل در لینک های اول به کاربران نمایش دهید. پس برای رسیدن به این جایگان ما صد پله یا صد قطعه زنجیر را در نظر میگیریم. قطعا گوگل وب سایتی را دوس دارد که این پله ها را یکی یکی و قدم قدم طی کند و از سایتی که به یک باره به پله دهم میرود علاقه ای ندارد. برای باز شدن موضوع یک مثال را با هم بررسی میکنیم.

سایتی در ابتدای کار خود شروع به رپورتاژ، بک لینک مقالات بلند و طویل میکند. گوگل این سایت را به صورت اسپم شناسایی میکند. برای رعایت اصول سئو باید ابتدا سایت خود را به صورت فنی بررسی کنیم. موارد تکنیکال آن را رفع و آماده انتشار محتوا کنیم. استراتژی مربوط به سایت نوشته و محتوا قدم به قدم وارد و بروز رسانی شود. کلمات کلیدی به نوبت اضافه و در کنار آن استراتژی سئو خارجی نوشته شود. بعد از 4 الی 6 ماه رپورتاژ ها شروع و بکلینک ها آماده شود. قطعا این سایت اگر به درستی سئو شود به نتیجه خواهد رسید.

اگر تمایل به شروع آموزش های SEO دارید از طریق مقاله سئو داخلی میتوانید سئو را شروع کنید.

در هیچ یک از مراحل پروژه نباید تولید و انتشار محتوا متوقف شود. محتوا باید همیشه به بهترین شکل تولید و منتشر شود. اگر علاقه مند به حوزه تولید محتوا دارید در جواب سوال ابتدای مقاله یعنی ” سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ ” یک جواب میتوان داد. seo به شما تولید کننده محتوا کمک میکند تا محتوای بهتری در اختیار کارشناس سئو سایت یا مجموعه خود قرار دهید. پس از تولید یک محتوای با ارزش و یونیک حال نوبت به نگارش آن است.

الگوریتم های سئو چیست؟

گوگل الگوریتم های زیادی را برای آنالیز وبسایت ها در نظر گرفته است که هر کدام وظیفه ای را بر عهده دارند. این الگوریتم ها بسیار دقیق و بی رحم هستند و هرکدام وظیفه بررسی سایت های مرتبط با خود را دارند. الگوریتم هایی نظیر پاندا، گورخر، مرغ مگس خوار و … به طوری طراحی شده اند که کد به کد سایت شما را بررسی می کند. جهت مثال الگوریتم پاندا، محتوا شما را بررسی و خزش می کند.

شناخت الگوریتم های گوگل به ما کمک می کند تا بتوانیم به خوبی وبسایت خود را برای ربات های گوگل بهینه کنیم. شناخت آن ها فرصت این را به ما می دهد که فاکتور های مهمی که هر الگوریتم دارد را بشناسیم و در فعالیت های خود آن ها را جای دهیم. تصور کنید که الگوریتم پاندا به محتوای یونیک اهمیت می دهد و همچنین الگوریتم فرشنس یا تازگی محتوا به بروزرسانی سایت و محتوا اهمیت می دهد.

با دانش بر اینکه هر کدام چه فاکتور هایی را دارند محتوای خود را به صورت یونیک تولید کرده و به صورت مستمر آن ها را بروز می کنیم. از این الگوریتم ها غاف نشوید.

راه های افزایش سئو سایت

نحوه بالا بردن سئو سایت بستگی به استراتژی شما دارد؛ اما این استراتژی باید در چهارچوب فاکتور ها و الگوریتم های گوگل باشد. از الگوریتم های گوگل شناخت داشته باشید تا استراتژی بهتری را آماده کنید. در استراتژی خود باید تمامی نکات مربوط به سئو داخلی، فنی و خارجی را در نظر بگیرید. البته بیشتر موارد فنی سایت در زمان طراحی و قبل از انتشار محتوا رفع می شود، اما در نظر گرفتن و بررسی آن ها خالی از لطف نیست.

پس از طراحی سایت در نظر داشته باشید که سایت را با ابزار هایی مانند جی تی متریکس یا گوگل پیج اسپید اینسایت از نظر سرعت بارگذاری بررسی نمایید. ابزار هایی وجود دارد که کد ها و سئو داخلی سایت شما را بررسی می کنند. در ابتدا از این ابزار ها استفاده کنید تا مشکلات سایت خود را متوجه شوید.

پس از بررسی میزان سرعت سایت، ریسپانسیو بودن آن را چک کنید. در حال حاضر یکی از فاکتور های فنی بسیار مهم است که در گوگل سرچ کنسول صفحات مورد دار را به شما نمایش می دهد.

به صورت کلی باید چند نکته را برای کسب جایگاه بهتر در صفحه SERP گوگل (صفحه نتایج گوگل) در نظر بگیرید. در ابتدا برای وب سایت خود محتوای خوبی را تولید کنید. محتوای با کیفیت و یکتا به شما در جذب کاربر کمک می کند. حتما می دانید گوگل تنفر زیادی از محتوای کپی دارد و شما با کپی کردن از محتوا نه تنها جایگاهی کسب نخواهید کرد بلکه امتیازی برای رقیب خود در نظر گرفته اید. 

برای نوشتن یک محتوای خوب باید کلمات کلیدی خوب و تیتر های مناسبی را در نظر داشته باشید. زمان زیادی را برای تحقیق کلمات کلیدی و تیتر های خود بگذارید و وب سایت های رقیب را به صورت مستمر آنالیز کنید. عنوان نویسی، یکی از مهمترین بخش های سئو است. عناوین جذاب کاربر را جذب یا به ادامه مقاله می کشاند. سعی کنید از عناوینی استفاده کنید که یا نیاز کاربر را رفع کنند یا جذاب باشند.

در هنگام آنالیز وب سایت های رقیب یکی از فاکتور هایی که باید بررسی کنید، همین عناوین است. عناوین را چک کرده و سپس کلمات کلیدی که در زیر هر عنوان استفاده شده را بررسی کنید. کلمه کلیدی اصلی و مترادف های آن را باید زیر نظر بگیرید و تمام آن ها را در مقالات رقبا رصد کنید. رقبای شما در کنار تمام این موارد فاکتور های دیگری را هم رعایت کردند که در آنالیز باید بررسی شود.

برای شناخت بهتر در مورد کلمات کلیدی مقاله آن را مطالعه نمایید. این مقاله با عنوان کلمه کلیدی چیست در سایت موجود است.

سوالات متداول

سئو به چه دردی میخوره؟

سئو، در اصل باعث رشد کسب و کارت میشه. تصور کن هرکسی سرچ بزنه خرید موبایل وبسایت تو لینک اول باشه، بنظرت چقدر در ماه فروش خواهی داشت؟

 چگونه سئو کار شویم؟

برای تبدیل شدن به یک سئو کار خوب نیاز دارید تا آموزش های مناسبی در این تخصص ببینید. آکادمی پاراگراف برای شما آموزش هایی آماده کرده است که رایگان و از صفر می توانید آموزش ببینید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://paaragraph.com/?p=13539
اشتراک گذاری:
میلاد جوان مجیدی
مطالب بیشتر

نظرات

2 نظر در مورد سئو چیست؟ (سئو به زبان ساده)

دیدگاهتان را بنویسید