0
0

کنیبالیزیشن چیست؟

1477 بازدید
کنیبالیزیشن

اگر بخواهیم واژه cannibalization را معنی کنیم به معادل فارسی خوبی نمی رسیم. اما در ترجمه تخصصی و بهتر آن می توان به رقابت دو صفحه اشاره کرد. کنیبالیزیشن به معنی هم نوع خواری است. هم نوع خواری دو صفحه که به دلایلی با یک دیگر به رقابت افتاده اند.

کنیبالیزیشن (cannibalization) چیست؟

کنیبالیزیشن به معنی هم نوع خواری است که دو صفحه به رقابت با یک دیگر می پردازند. به این دلیل از واژه کنیبالیزیشن استفاده می شود که این دو صفحه که امتیاز یکدیگر را می خورند و از کسب رتبه بهتر جلوگیری می کنند. اگر شما یک سئو مستر یا کارشناس سئو باشید به احتمال زیاد به مشکل برخورده اید که در یک سرچ به دو صفحه از سایت خود برسید. لازم به ذکر است که کنیبالیزیشن با محتوای تکراری متفاوت است.

در این حالت شما دچار کنیبالیزیشن یا به اختصار کنیبال شده اید. این امر شاید در ابتدا برای شما مناسب به نظر بیاید چراکه در یک جستجو دو صفحه از شما نمایش داده می شود. اما این اتفاق جذاب زیاد خوشایند نیست. یک آبمیوه را تصور کنید. اگر این آبمیوه را مجبور شوید به دو نفر بدهید طبیعتا مقدار کمی از آن به این افراد خواهد رسید. در این اتفاق نیز امتیازی که شما برای رسیدن به جایگاه در این سرچ دریافت می کنید بین دو صفحه پخش می شود. پیش از پرداختن به روش های حل کنیبالیزیشن، به این می پردازیم که چگونه دچار کنیبال نشویم.

روش های جلوگیری از کنیبالیزیشن

برای جلوگیری از کنیبالیزیشن میبایست ابتدا مقالات اصلی خود را منتشر کنید. یعنی اگر در حوزه سئو فعالیت دارید ابتدا مقاله سئو چیست را منتشر کنید سپس مقاله سئو داخلی چیست را منتشر کنید. در این روش شما از مقالات قبلی نیز به راحتی می توانید به مقالات جدید نیز لینک دهید.

از دیگر اقداماتی که برای رفع کنیبالیزیشن باید انجام دهید، کیوورد ریسرچ مناسب و انتخاب کلمات کلیدی مناسب آن صفحه است. اگر دو کلمه کلیدی نزدیک به یکدیگر هستند از آن ها در یک صفحه استفاده کنید. با جدا کردن آن ها و انتشار در صفحات مجزا دچار کنیبال خواهید شد. این مورد یکی از مهمترین مواردیست که برای جلوگیری از کنیبال باید انجام دهید.

یکی دیگر از اقداماتی که باید انجام دهید مدیریت کلمات یا جستجو های نزدیک به هم است. گاهی پیش می آید که شما نمی توانید دو کلمه کلیدی نزدیک به هم را در یک صفحه قرار دهید. در این حالیت لینک های داخلی، بکلینک ها و کلمات کلیدی استفاده شده در صفحه های بسیار حائز اهمیت است.

روش های رفع کنیبالیزیشن

برای رفع کنیبالیزیشن می بایست مشخص کنید که آیا هر دو این صفحات را نیاز دارید یا خیر! در صورتی که هر دو این صفحات نیاز باشند و به اشتباه گوگل این صفحات را کنیبال کرده باشد می توانید از روش کنونیکال استفاده کنید. در روش کنونیکال شما آدرس صفحه مورد نظر را در هر دو صفحه قرار می دهید. برای اطلاعات بیشتر مقاله کنونیکال چیست را مطالعه نمایید.

در این روش شما به گوگل صفحاه مورد نظر را پیشنهاد می دهید و این امر ممکن است توسط گوگل پذیرفته نشود. ممکن است در زمان ثبت کنونیکال، این پروسه کمی طولانی شود و تا یک الی دو ماه صفحه مورد نظر شما نمایش داده نشود.

راه دیگر که همیشه نمی توان از آن استفاده کرد، ریدایرکت است. با این روش صفحه دوم که مورد نیاز ما نیست به صفحه اول ریدایرکت می شود و سپس باید صفحه دوم را پاک کنید. در این روش دیگر گوگل می تواند دخیل باشد و شما مستقیم یک صفحه را برای نمایش انتخاب خواهید کرد. کاربران با ورود به صفحه دوم به صفحه اول منتقل خواهند شد.

اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کنید، می توانید از افزونه رنک مث برای کنونیکال و ریدایرکت استفاده نمایید.

برخی تصور می کنند که داشتن دو صفحه در صفحه نتایج گوگل امری مثبت است و ورودی کاربران را افزایش می دهد. اما همیشه به این صورت نیست و در اکثر موارد کنیبالیزیشن یک اتفاق منفی به شمار می آید. در صورتی که شما در یک کلیدواژه رقیبی نداشته باشید و در لینک اول و دوم باشید می تواند برای شما مفید باشد. اما اگر در رتبه های اول نیز باشید و دچار کنیبال باشید ممکن است جایگاه خود را به راحتی از دست دهید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://paaragraph.com/?p=18598
اشتراک گذاری:
میلاد جوان مجیدی
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد کنیبالیزیشن چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.