سئو داخلی تمام آنچیزیست که سایت شما را در جاده موفقیت جلو میبرد و اگر با یک ایراد مواجه شود شما در این راه به سختی پیش میروید. شناخت درست و پیشروی قدم به قدم در سئو داخلی یک مسئله مهم و حساس است که در این مقاله به آن میپردازیم.
سئو داخلی یا سئو On page
سئو داخلی به مجموعه اقداماتی که شما یا یک وبمستر در داخل سایت برای بهینه کردن سایت برای کاربران و ربات های گوگل انجام میدهید، میگویند. این اقدامات شامل سئو محتوا، سئو تکنیکال، لینک سازی و … میشود. قبل از پرداختن به موارد سئو داخلی یک نکته بسیار بسیار مهم است. تمام سایت را برای کاربران خود سئو کنید نه برای ربات های گوگل.
تمامی مواردی که شما باید به عنوان سئو داخلی در وبسایت خود انجام دهید در محدوده الگوریتم های گوگل باید انجام شود. توضیحات بیشتر را در مقاله سئو کلاه سفید بخوانید. سئو کلاه سفید همان چیزیست که گوگل از شما انتظار دارد. مواردی طبق الگوریتم های گوگل که معمولا بسیاری از آن شناخته نمیشود. اما متخصصین زیادی در این حوزه تعداد زیادی از این الگوریتم ها را یافته اند.
چرا سئو داخلی مهم است؟
احتمالا در زمان آشنایی با سئو داخلی یک سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد. چرا سئو داخلی اهمیت دارد؟ برای فهمیدن اهمیت سئو داخلی کافیست در مورد یک موضوع جستجو کنید و وبسایت های ابتدایی را ببینید. گوگل امروزه محتوا اعم از محتوای متنی و مولتی مدیا را در کنار سئو تکنیکال پر اهمیت میداند. هرچه شما در سئو خارجی حتی تکنیکال موفق باشید اما سئو داخلی را به درستی انجام نداده باشید وب سایت پیشرفتی نخواهد داشت و انتظاری برای کسب جایگاه نداشته باشید.
اگر شما قصد فعالیت سئو خارجی را داشته باشید ابتدا باید در سئو آن پیج خود به شکلی پیش رفته باشید که سایت شما از این مورد مشکلی نداشته باشد. پس آن چیزی که برای سئو خارجی حائز اهمیت است این است، که سئو داخلی شما به خوبی انجام شده باشد.
سئو محتوا
یک جمله بسیار معروف وجود دارد، “محتوا پادشاه است” این جمله دقیقا خود واقعیت است. محتوا عامل اصلی رشد یک وب سایت است. قبل از سئو محتوا در زمان تولید محتوا، یک محتوای یونیک و تازه تولید کنید. فارغ از توجه گوگل به محتوای یونیک، کاربران هم به دنبال محتوای با ارزش میگردند. حال که با ارزش محتوا آشنا شدید به سئو آن بپردازیم. سئو محتوا در ابتدا از یونیک بودن و چگالی کلمات کلیدی شروع میشود.
قبل از تولید محتوا باید شناخت کافی نسبت به کاربر هدف داشت. کاربر هدف در هر سایت متفاوت است و باید طبق آنها محتوا را تولید و نگارش کرد. در مورد یک سایت فروشگاهی شاید نگارش به زبان ساده مناسب تر باشد اما در یک وبسایت رسمی و سازمانی نگارش کمی متفاوت است. توجه به کاربر هدف یک مسئله بسیار مهم است.
تولید محتوا
شاید تصور شود تولید محتوا به سئو مربوط نیست اما تولید یک محتوای بروز، جامع، کاربر پسند و مناسب از مهمترین نکات سئو است. محتوایی که یکتا و جامع باشد هم از دید کاربر و هم از دید گوگل امتیاز ویژه ای دارد. برای تولید محتوا از وبسایت های بزرگی مانند ویکی پدیا، یوتیوب و یا سایت های بزرگ در هر حوزه به زبان انگلیسی کمک بگیرید. با مطالعه و ترجمه مقالات انگلیسی میتوانید محتوایی منتشر کنید که در حوزه شما ممکن است منحصر به فرد باشد.
محتوای یکتا و منحصر به فرد شما ممکن است توسط سایت های دیگر کپی شود که از نظر سئو این مسئله به شما کمک زیادی میکند، زیرا که گوگل محتوای اول را به عنوان یک محتوای مرجع در نظر میگیرد.
کلمه کلیدی
کلمه کلیدی مهمترین عامل شکل گیری سئو است. تعریف کلمه کلیدی به دو صورت بیان میشود:
- موضوع اصلی و واژه یا واژه هایی که محوریت اصلی مقاله یا محتوای ماست
- عبارتی که توسط کاربر در موتور جستجو مانند گوگل استفاده میشود تا به محتوای مورد نظر خود برسد.
کلمه یا کلمات کلیدی موضوع بسیار مهمیست و نیاز به آموزش دارد. در ابتدای کار کلمات کلیدی خود را مشخص و اولویت بندی کنید. اولین کار انتخاب کلمه کلیدی اصلی کسب و کار شماست. از این کلمه فقط باید در صفحه اصلی خود استفاده کنید. برای انتخاب و پیدا کردن کلمات کلیدی از ابزار های زیادی میتوانید استفاده کنید اما بهترین راه خود گوگل است سعی کنید تمام کلمات کلیدی خود را از گوگل و رقبای خود پیدا و یادداشت کنید.
لینک سازی
قطعا لینک سازی بخش جدا نشدنی از سئو و بخشی که گوگل همواره وسواس خاصی در آن به خرج میدهد. در بحث لینک سازی شما باید به درستی صفحات مرتبط به هم را از طریق انکر تکست ها بهم متصل کنید. با این روش کاربر فقط در یک صفحه نمی ماند و در صورت نیاز به مطلب دیگر با کلیک بروی متن لینک شده به صفحه مورد نظر منتقل میشود. لینک سازی ماننده جاده ای که شهر ها را به هم متصل میکند کاربر را در صفحات شما جا به جا میکند.
برای یادگیری سئو داخلی به یک مقاله بسنده نکنید برای سئو داخلی میتوان چند جلسه صحبت کرد و برای هرکدام به صورت جداگانه زمان گذاشت. برای یادگیری این مباحث میتوانید از مقالات ما استفاده کنید.
بهینه سازی تصاویر
هیچ سایتی بدون تصاویر نمیتواند به فعالیت خود ادامه دهد. کاربران علاقه زیادی به تصاویر در وبسایت ها دارند که یکی از فاکتور های مهم در سئو داخلی را میتوان استفاده از تصاویر دانست. پیش تر گفتیم که پاسخ سوال سئو داخلی چیست این است که فعالیت های شما در داخل وبسایت را سئو داخلی مینامند. اما فعالیت هایی وجود دارد که به عنوان سئو فنی یا تکنیکال شناخته میشود.
بهینه سازی تصاویر هم از دسته فعالیت هایست که شاید بسیاری آن را به عنوان سئو فنی معرفی کنند اما کاری فنی و نیاز به دانش نیست و میتوانید به راحت ترین شکل ممکن آن را انجام دهید.
نکات مهم سئو داخلی
در ادامه میخواهیم با نکات مهمی در مورد سئو داخلی باهم آشنا شویم. نوشتن یک محتوا و انجام دادن سئو داخلی به تنهایی کافی نیست و برای رشد باید چند نکته را رعایت کرد تا بازدهی بیشتری را داشت. رضایت کاربر چیزی فراتر از سئو داخلی است. برای کسب رضایت کاربر خود را جای او قرار دهید و ببینید محتوای شما واقعا نیاز کاربر را رفع میکند یا خیر؟
سئو داخلی وردپرس
سئو داخلی در سیستم های مدیریت محتوا متفاوت نیست اما به دلیل محبوبیت وردپرس به سئو داخلی وردپرس خواهیم پرداخت. در وردپرس به راحتی میتوانید محتوای خود را وارد، ویرایش و منتشر کنید. امکانات خوب وردپرس و افزونه های آن به شما در این راه کمک خواهند کرد.
برای بهبود وضعیت سئو داخلی خود در وردپرس از افزونه هایی مانند رنک مث و یوآست استفاده کنید. این دو افزونه به شما در بهبود شرایط سئو داخلی کمک شایانی می کنند. بسیاری با گرفتن چراغ سبز از این دو افزونه تصور می کنند تا محتوای خود را سئو کرده اند اما این دو افزونه فقط یک ابزار برای کمک به شما در سئو است.
اهمیت لینک سازی در سئو داخلی
بالاتر در مورد لینک سازی صحبت کرده ایم اما در این قسمت میخواهیم به اهمیت آن در سئو داخلی و وبسایت اشاره کنیم. تصور کنید یک صفحه ارزشمند دارید، اگر از طریق این صفحه به صفحات دیگر خود لینک دهید، می توانید کاربر را در سایت خود نگه داشته و اعتبار و ارزش صفحه خود را به صفحات دیگر انتقال دهید.
در لینک سازی تصور افراد این است که لینک سازی خارجی از لینک داخلی اهمیت بیشتری دارد اما لینک سازی داخلی یکی از مهمترین فاکتور ها در سئو آن پیج است و نیاز به تمرکز و مهارت زیادی دارد. صفحاتی که فاقد لینک داخلی باشند اصطلاحا صفحات یتیم گفته می شوند اگر در وبسایت شما این صفحات زیاد وجود داشته باشد در ایندکس و کراول کردن صفحات شما گوگل به مشکل خواهد خورد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.